onsdag den 26. juni 2013

Spinatgratin med feta og cherrytomater


Der er gang i sommerkosten i øjeblikket. Her får du en opskrift på dagens kreation - en gratin på spinat, cherrytomater og feta, krydret med muskatnød og hvidløg.

2013-06-26 19.07.39

Vi spiste den med ovnbagte kartofler til, og ristede, balsamico-marinerede røde pebre. Opskriften giver nok til 4 personer som hovedret.

Opskrift:

250 g frisk spinat
100-150 g cherrytomater
3-4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
friskkværnet sort peber
friskrevet muskatnød
½ dl fuldkorns-speltmel
2-3 dl grøntbouillon
75 g smuldret fåre- eller gede-fetaost

3 æg delt i blommer og hvider
½ tsk salt

Tænd ovnen på 200°.
Vask spinaten grundigt og slyng den fri for væde.
Skyl tomaterne og del dem i halve.
Pil hvidløgsfed og hak dem groft.
Varm olien op i en dyb pande og kom hvidløg ved. Tilsæt tomaterne og steg ved god varme i et minut.
Kom spinaten i panden og lad den falde sammen.
Krydr med peber og muskat og drys melet ud over panden. Rør bouillon i lidt efter lidt og lad stuvningen koge godt igennem så den tykner.
Hæld spinatblandingen i en skål, kom osten i og lad det køle lidt ned.
Imens piskes hviderne stive.
Rør æggeblommer og salt i den afkølede stuvning og fold de stiftpiskede hvider forsigtigt i.
Smør et ovnfast fad og hæld blandingen i.
Bag gratinen midt i ovnen i cirka 30 minutter. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du dække med et stykke aluminiumsfolie.

Variation: du kan bruge andre oste end feta, de skal blot rives groft og kommes i blandingen samtidig med de piskede hvider. I stedet for et ildfast fad, kan du bage din gratin i portions-forme, så skal den bare have kortere tid før den er færdig.

Velbekomme!



The English Corner

Try Google Translate for the time being.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar