søndag den 25. marts 2012

Madplan


Jeg går ind i en uge, hvor jeg skal lave mad til mig selv, så for at det ikke skal blive hverken for kedeligt eller uoverskueligt, har jeg lagt en madplan for ugen begyndende i dag:

  • kartoffelkarry med grønne bønner, ris, agurke-raita
  • salat af grønne bønner med æg og grov valnøddepesto, brød, sojayoghurt med frisk frugt til dessert
  • kartoffelrösti, hummus, brød
  • lammekofta i tomat, pasta med rucola-pesto, crumble til dessert
  • resten af lammekoftaene, sukkerærter, ris
  • rejekarry, quinoa-pilav, agurkesalat med mynte
  • suppe af butternut-squash, friskbagt brød, kage til dessert

loaves

I går stod den på farseret portobellosvamp med fyld af brødkrumme, løg og valnødder. Mit kamera er bortført af det farende folk, så jeg har ikke noget billede, men opskriften kan du få her (se under variation for en helt mælkefri/vegansk version):

Opskrift:

1 stor portobellosvamp
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 spsk valnøddekerner
1 skive brød (gerne surdejsbrød)
1 stor spsk sojayoghurt naturel
1 soltørret tomat
salt, peber
1 spsk friskrevet pecorino fåremælksost
2 spsk olivenolie


Tænd ovnen på 225°.
Rens svampen og pil løg og hvidløg. Skrab lamellerne af svampen med en lille ske.
Bræk stilken af svampen og hak den fint sammen med løg og valnødder.
Varm en spiseske olie i en lille pande og svits det hakkede til det begynder at blive let gyldent.
Skær skorpen af brødet, pluk det i små stykker og bland det i en skål sammen med yoghurt. Hak hvidløg og soltørret tomat og rør det i. Bland det svitsede fyld i og krydr med salt og peber.
Smør en lille ovnfast skål med den resterende olie og læg svampen i med undersiden opad. Kom fyldet på og pres det godt sammen. Drys med den revne ost.
Bages midt i ovnen i 15-20 minutter.

Variation: hvis du vil undgå osten på toppen, tilsættes fyldet i stedet 1 tsk finthakkede kapers og 1 spsk hakket persille. Kom små klatter mælkefri margarine på toppen, inden retten sættes i ovnen.

Velbekomme!



The English Corner

I'm cooking for one this week and made a plan to avoid too much either stress or boredom. Yesterday I made myself stuffed portobello mushroom. My camera is abroad with the traveling folk, so no photo, but here is a recipe for one:

Recipe: 

1 large portobello mushroom
1 small onion
1 clove garlic
2 tbsp walnuts
1 slice bead (preferably sourdough)
1 large tbsp un-sweetened natural (soy) yoghurt

1 sundried tomato
salt, pepper
1 tbsp freshly grated pecorino (hard sheeps milk cheese)
2 tbsp olive oil


Heat the oven to 225° C.
Clean the mushroom and scrape out the gills. Peel the onion and garlic.
Break the stem off the mushroom and chop it finely together with the onion and walnuts.
Heat a tablespoon of the oil in a small pan and frys the chopped mixture until lightly golden.
Remove the rust fromt eh bread and pick the rest to crumbs. Place in a bowl together with yoghurt and mix well. Finely chop the garlic and sundried tomato and add to the mixture together with salt, pepper and the contents of the pan. Mix well.
Oil a small ovenproof dish or bowl with the remaining oil, and place the mushroom with the underside facing up. Scoop the mixture on top and press into place.
Top with the grated cheese and bake in the middle of the oven for 15-20 minutes.

Variation: if you want the dish to be dairyfree and vegan, you can omit the cheese topping. Add a tsp finely chopped capers and a tbsp chopped parsley to the filling, and top with a few knobs of dairyfree margarine.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar