søndag den 11. december 2011

Varme drikke i kulden


Så fik vi stormvejr, regn og rusk. Den slags kræver gerne lidt førstehjælp i form af bløde tæpper og varme drikke vi kan krybe sammen med i sofaen. Til inspiration kommer her opskriften på henholdsvis en børnevenlig varm pebermynte-chokolade på kokosmælk og en voksenkaffe med orangelikør - begge dele med garanti for indbygget varme.

pebermyntechokolade sigte

Til den varme pebermynte-chokolade er brugt et udtræk af pebermynteblade. Hvis det skal gå rigtig stærkt kan du i stedet dryppe 2 dråber pebermynteolie i den varme kokosmælk. Opskriften her er nok til 4 små kopper chokolade. Du kan også servere 2 kæmpekrus, men det er absolut kun for garvede chokolade-drikkere, og så er frokosten vist også klaret den dag! Til slikmunde er en sukkerstok et rigtig godt tilbehør.

Opskrift:

1 dåse fuldfed kokosmælk (425 ml)
3 ¾ dl vand
2 store spsk tørret pebermynte
100 g god mørk chokolade 75% (f.eks. Lindt)
2-4 tsk agavesirup
evt. 4 sukkerstokke til servering

Kom kokosmælk og vand i en gryde sammen med pebermynte og bring det i kog. Læg låg på gryden og stil den lunt, gerne dækket af et klæde eller en te-hætte. Lad mælken trække i 10 minutter.
Tag 4 kopper frem og fyld dem med kogende vand.
Hak chokoladen nogenlunde fint.
Giv kokosmælken et kort opkog, når de 10 minutter er gået.
Hæld vandet af kopperne og fordel chokoladen mellem dem.
Hæld forsigtigt den varme mælk gennem en si ned i kopperne. Lad det stå et minuts tid og rør så chokoladen ud i mælken.
Sød efter smag og server med en sukkerstok. 

Variation: du kan bruge pebermynteolie i stedet for at lave et udtræk.

hot orange coffee

Den varme orangekaffe er lavet med orangelikøren Aurum. Opskriften her giver et stort krus.

Opskrift:

2 måleskeer kaffe til stempelkande
3 dl frisk koldt vand
1 spsk Aurum orangelikør
2 strimler skal fra økologisk appelsin

Skold stempelkanden og kom den afmålte kaffe i.
Bring vandet i kog, lad det hvile et minut og hæld det så på kanden.
Lad kaffen trække i 5 minutter før stemplet trykkes ned.
Varm kruset med kogende vand.
Kom likøren i det varme krus og hæld kaffen over. Pynt med tynde strimler appelsinskal.

Variation: du kan bruge f.eks. Cointreau, eller en anden orangelikør, i stedet for Aurum.

Velbekomme!



The English Corner

The first winter storms have arrived, and with them the need for first aid in the form of warm blankets and hot drinks we can curl up around on the sofa. Here are two suggestions for comforting drinks guaranteed to heat you up - a peppermint hot chocolate made with coconut milk, and a strong coffee with a dash of orange.

hot peppermint chocolate

The hot chocolate is very filling. This recipe is enough for 4 cups. For hardcore chocolate drinkers you can also serve 2 large bowls or mugs, which will easily take care of lunch as well!

Recipe:

1 tin full fat coconut milk (425 ml)
375 ml water
2 large tbsp dried peppermint
100 g good dark chocolate 75% (e.g. Lindt's)
2-4 tsp agave syrup
optional: 4 candy canes to serve

Combine the coconut milk, water, and peppermint in a small pot and bring to the boil. Cover and keep warm by wrapping in a towel, and leave to steep for 10 minutes.
In the meantime heat your cups by filling with boiling water.
Chop the chocolate not too coarsely, pour out the water from the cups and divide the chocolate between them.
Bring the steeped milk to the boil again, then pour carefully into the cups through a fine mesh strainer. Leave for a minute, to allow the chocolate to melt, before stirring carefully with a teaspoon.
Sweeten to taste, and serve with a candy stick on the side.

Variation: if you are in a hurry you can skip the boiling and steeping of dried peppermint, and just use 2 drops of peppermint oil in the hot coconut milk instead.

pebermynte

The recipe for hot orange coffee is for one large mug.

Recipe: 

2 measures of ground coffee for piston(?) coffeemaker
300 ml fresh cold water
1 tbsp Aurum orange liqueur
2 thin strips of orange rind from an organic orange

Scald you coffeepot, and measure out the ground coffee.
Bring the water to the boil and let stand for one minute, then pour into the coffeepot. Let the coffee steep for 5 minutes before pushing down the piston.
Heat you mug with boiling water, then measure out the orange liqueur.
Pour the coffee into the mug and top with the orange rind.
Serve hot.

Variation: you can use other orange liqueurs, e.g. Cointreau.

Bon appétit!

1 kommentar:

  1. Ej en spændende kombi - kokosmælk og chokolade. Det må vel næsten smage af bounty-bar eller noget?! (tilsat lidt pebermynte)
    GUF!

    SvarSlet