onsdag den 31. august 2011

Morgengrød

Nu kan jeg godt snart bruge lidt sensommer inden efteråret for alvor sætter ind. I stedet er der gang i gråvejr, regn og blæst, som da heldigvis blæser alle skyerne væk indimellem. Men vejret kalder på morgengrød og det må der så til.

breakfast

Det her er den simpleste udgave - en dejlig cremet havregrød på mandelmælk. Der kan pyntes med kanel og sirup, nykogt æblemos, eller smørklat og mere mælk alt efter temperament. Opskriften er til een person.

Opskrift:

1 dl grovvalsede havregryn
1 dl vand
1 dl mandelmælk
1 nip salt


Kom gryn og vand i en lille gryde og lad det trække i ti minutter. Brug tiden til at brygge te, finde din yndlingsskål frem og dække bordet.
Kom mandelmælk i gryden og bring den langsomt i kog under omrøring. Sænk varmen og kog grøden i 2-3 minutter, mens du rører fra tid til anden. Når den er blød og cremet røres saltet i.
Server i din yndlingsskål og kom for eksempel en spiseskefuld ahorn- eller agavesirup og et drys kanel på toppen.

Variation: grøden kan laves alene på vand, hvis du foretrækker, eller der kan bruges andre former for "mælk" end mandelmælken. En god klat æblemos eller friske æbletern er også gode på toppen, eventuelt sammen med et drys kanel og lidt hakkede nødder.

Velbekomme!



The English Corner

The simplest of comforting breakfast to start off a blustery, rainy day.

Recipe:

100 ml rolled oats
100 ml water
100 ml almond milk
1 pinch salt


Combine oats and water in a small pot and leave to steep for 10 minutes. You can use the time to make a nice cup of tea, find you favourite bowl, and lay the table.
Add the almond milk to the pot and bring slowly to the boil while stirring. Lower heat and boil gently for 3-4 minutes, stirring often. When the porridge is soft and creamy, stir in the salt.
Serve in your favourite bowl, and top with e.g. a swirl of maple or agave syrup and a little cinnamon.
Breakfast for one.

Variation: you can cook the porridge with just water, or use other types of "milk". A nice topping is applesauce or fresh diced apple with a dash of cinnamon and some chopped nuts.

Bon appétit!

3 kommentarer:

  1. Hej Ea.
    At begynde dagen med grød... det er bare så enkelt og godt. Tak tor de gode opskrifter.
    kh Lotte Jul

    SvarSlet
  2. Hej Lotte,
    Ja, jeg synes altid jeg får lyst til morgengrød når vi nærmer os efteråret.
    Tak for kommentar.

    SvarSlet
  3. Har i lang tid gerne ville prøve at lave grød med mandelmælk, det ser lækkert ud!
    Kh Anna
    - anna-mad.blogspot.dk

    SvarSlet