tirsdag den 24. november 2009

Efterårswok

Endnu en opskrift fra sidste år - en rigtig nordisk ret med kylling i æbler og løg, krydret med timian og lavet i (en ikke spor nordisk) wok.

Danish autumn wok

Opskrift:

2 løg
3 fed hvidløg
3 æbler
6 kyllingeoverlår
4-6 kviste timian
salt, peber
2 spsk andefedt til wokken
1 lille glas tør æblecider


Pil løg og hvidløg og skær løgene i skiver.
Fjern kærnehus fra æblerne.
Udben overlårene og krydr med salt og peber.
Varm 1-2 spsk andefedt i en wok og steg løgene til de bliver gyldne. Tilsæt hvidløg og timian.
Kom kyllingelårene i midten af wokken 3 ad gangen og brun dem på begge sider.
Skær æblerne i tynde både og bland dem i retten. Hæld cider på og lad det koge kraftigt op.
Skru ned under wokken, krydr med salt og peber og lad retten simre under låg i 10-15 minutter til kyllingen er færdig.

Velbekomme!



The English Corner

A Nordic style wok-dish from last winter - thyme flavoured chicken thigh fillets with onions and apples.

Recipe:

2 onions
3 cloves garlic
3 apples
6 chicken thighs (upper part)
4-6 sprigs of thyme
salt, pepper
2 tbsp duck fat for the wok
1 small glass dry apple cider


Peel the onions and garlic, and slice the onions.
Core the apples.
Remove the bone from the chicken thighs and season with salt and pepper.
Heat 1-2 tbsp duck fat in the wok. Fry onions until clear, then add garlic and thyme.
Add the chicken to the middle of the wok, pushing the onions to the sides, and fry until lightly golden. Turn and fry the other side as well.
Cut the apples into thin slices, add to the wok and mix well.
Pour the cider over the dish and let it boil at high heat until the alcohol evaporates. Lower heat, season with salt and pepper, then cover and simmer for 10-15 minutes until the chicken is done.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar