mandag den 1. juni 2009

Bananasplit

Sådan én skal man bare have mindst en gang i løbet af sommeren, og en strålende pinse må være den perfekte lejlighed til at bikse herligheden sammen.

Bananasplit

Jeg lavede min med Tofuline is og soja-piskefløde. Der skal bruges ordentligt modne bananer med små brune prikker på skrællen, og som regel kommer jeg en håndfuld bær over - hindbær eller blåbær er super. Vi havde ingen bær i dag, men vi havde en moden mango, så det blev den tropiske udgave med tern af mango i stedet og det var også rigtig lækkert. Både is-type, frugt-drys, nødder og sauce kan varieres efter lyst og hvad der er til rådighed, husk blot at springe frokosten over hvis du har ambitioner om at spise op! Her kommer min opskrift på én omgang af dagens bananasplit.

Opskrift:

1 moden banan
1½-2 dl god vanilje(soja)is (evt. 3 forskellige kugler)
1 dl (soja)flødeskum
½ dl moden mango i tern
1 spsk hakkede ristede mandler
1-2 spsk hjemmelavet chokoladesauce


Skræl bananen og flæk den på langs. Læg halvdelene på et passende fad, i en dyb tallerken, eller lignende.

Bananasplit

Kom kugler af vanilje-tofu-is imellem dem og top med letpisket soja-flødeskum.
Drys mango-tern og mandler over, og pynt med chokoladesaucen.
Server på terassen og spring frokosten over.

Velbekomme!




The English Corner

Each summer calls for at least one bananasplit, and this weekend had me scoping out the kitchen and freezer for suitable ingredients. At our house a bananasplit basically demands a fully ripe banana - complete with little brown spots on the skin - a reasonable amount of vanilla soy-icecream, soy-cream for whipping, some berries, nuts and chocolate sauce. I failed to locate any berries, but found a nice ripe mango, so this is the tropical version.

Recipe:

1 ripe banana
150-200 ml vanilla icecream (mine is tofu-based)
100 ml whipped cream (mine is soy)
50 ml diced mango
1 tbsp chopped roasted almonds
1-2 tbsp homemade chocolate sauce


Peel and split the banana and arrange in a deep dish. Place the icecream between the banana halves - scoops look nice if you master the technique, which I don't.
Top with whipped cream and garnish with the mango, almonds, and chocolate sauce.

Bananasplit

Serve this out on the terrace on a sunny day with a light breeze, and it just doesn't get any better - if you skip lunch you might even be able to eat the whole plate!

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar