lørdag den 10. januar 2009

Råkostsalat af knoldselleri

Den her salat var et eksperiment. Den var god som tilbehør til dampede fiskepakker og også rigtig god som sandwichfyld dagen derpå. Jeg er sikker på at den også vil passe glimrende til koldt kalvekød eller oksesteg.


Celery salad


Opskrift:

½ knoldselleri
1 dl god mayonnaise
1 dl soya-yoghurt naturel
1 spsk dijonsennep
1 tsk finthakket hvidløg
1-2 tsk citronsaft
½ tsk salt


Rens knoldsellerien og skær den i julienne - det gøres lettest på køkkenmaskinen eller med et mandolin-jern, men eller på følgende måde: læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på et brædt. Skær i meget tynde skiver (ca. 2 mm tykke). Skær skiverne i tændstik-tynde pinde, evt. flere ad gangen ovenpå hinanden.
Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend sellerien i. Smag til med salt og/eller citron efter smag.
Lad salaten trække et køligt sted i 15 minutter.
Server som tilbehør.

Velbekomme!



The English Corner

An experiment, to accompany steamed fish parcels. The salad turned out to be a great sandwich filling together with cold meat, and I'm sure it will be really good with cold veal or roast beef as well.

Recipe:

½ celery root/bulb
100 ml plain mayonnaise
100 ml plain yoghurt
1 tbsp Dijon mustard
1 tsp finely chopped garlic
1-2 tsp lemon juice
½ tsp salt


Peel the celery and cut into fine julienne strips.
Mix the mayonnaise, yoghurt and mustard in a bowl, and season with garlic, lemon juice and salt.
Mix the celery with the sauce and taste - it may need a little more lemon and/or salt.
Cover and leave in a cool place for 15 minutes, then serve.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar