mandag den 22. december 2008

Indisk

Af en eller anden grund får jeg altid lyst til indisk mad i julen, så her kommer min egen opskrift på en enkel lammekarry.

Opskrift:

750 g lam m. ben i tern (hals/skulder er godt)
2 store løg
2 fed hvidløg
2½ cm frisk ingefær
1 frisk grøn chili
5 små fuldmodne kryddertomater
2 tsk stødt koriander
3/4 dl soja- eller fåremælksyoghurt naturel
1 tsk salt


Hele krydderier:
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn
4 nelliker
1 stang kanel
½ tsk spidskommen

4 spsk olie til stegning

4 spsk hakket frisk koriander til garnering



Pil løg, hvidløg og frisk ingefær. Skær løget i skiver og riv hvidløg og ingefær fint.
Flæk chilien på langs og fjern kernerne.
Del tomaterne i halve.
Varm olien i en tykbundet gryde og tilsæt de hele krydderier og chilien. Steg i et minuts tid og kom så løg, hvidløg og frisk ingefær ved. Steg ved jævn varme til løgene er klare.
Kom kødet i gryden sammen med stødt koriander og steg under omrøring til det begynder at tage farve. Rør yoghurt og salt i, kom tomaterne ved og skru ned på lavt blus.

Lamb Curry

Lad retten simre under låg i 45 minutter. Hvis den er ved at koge tør undervejs, så tilsæt ½ dl vand.
Fold den hakkede friske koriander i når karryen er klar og server med ris.

Velbekomme!



The English Corner

For some reason or other I always end up craving Indian curries in December. Here is a recipe for my simple lamb curry with whole spices.

Recipe:

750 g diced lamb and bones (from the neck is good)
2 large onions
2 cloves garlic
2,5 cm fresh ginger
1 large fresh green chilli
5 small fully ripe aromatic tomatoes
75 ml natural soy yoghurt


Spices:
1 laurel leaf
5 black peppercorns
4 cloves
1 stick of cinnamon
½ tsp cumin seeds
2 tsp ground coriander
1 tsp salt

Oil for frying

2 tbsp chopped fresh coriander/cilantro to garnish


Peal onions, garlic and ginger. Slice onions and grate garlic and ginger finely.
Rinse chilli and tomatoes. Split the chilli and remove the seeds. Cut tomatoes in halves.
Heat the oil in a heavy bottomed saucepan. Add the chillis and whole dry spices and fry for a minute or two. Add garlic, ginger and onions, and fry over medium heat until the onions are clear.
Add the meat and ground coriander and fry for a few minutes, stirring constantly, until it begins to colour.
Stir in the yoghurt one spoonful at a time, add the tomatoes and salt and lower the heat. Cover and cook gently for 45 minutes, checking occasionally for liquid (add a little water if needed).
Garnish with fresh coriander and serve with rice.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar