lørdag den 20. december 2008

Fudge

Så er der gang i produktionen af juleslik. I dag eksperimenterede jeg blandt andet med at lave fudge - noget jeg lærte at kende hos min svenske klassekammerat Rosita, mens vi boede i Tanzania. Jeg fandt en opskrift på nettet, der lød som det slik vi af og til fik lov at bikse sammen hjemme i hendes køkken i Moshi. Resultatet blev tæt på hvad jeg mindes fra dengang - sød og smuldrende karamel. I næste portion tror jeg nu jeg vil udelade kakaoen og måske komme lidt vanilje i i stedet.


Almond fudge
(click through image for recipe in English)


Opskrift:

50 g mandler
100 g vegetabilsk smør
200 g sukker
4 spsk tyk rørsukker-sirup (Lyle's Golden Syrup er god - den brugte vi også i Moshi)
4 spsk speltmel
1 spsk kakao (kan udelades, eller erstattes af korn fra ½ vaniljestang)


Smut mandlerne og hak dem groft.
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og smelt over jævn varme.
Bring gryden i kog, rør rundt med en træske og lad det koge ved svag varme i 4-5 minutter.
Hæld massen i en form (ca. 15x20 cm) foret med bagepapir. Stil det køligt til massen er stivnet og helt kold.

Almond fudge

Skær din fudge i små tern - det er søde sager!

Almond fudge

Opbevares tørt og køligt i en beholder med tætsluttende låg. Læg madpapir mellem lagene.

Velbekomme!




The English Corner

I stumbled upon a recipe for something looking suspiciously like the fudge we kids used to wheedle our way into making, on afternoons at my Swedish classmate Rosita's house in Moshi, back in the mid seventies. So, naturally I had to try out a dairyfree version for myself, to see if it was a match.

This made for a rich, tooth-achingly sweet and crumbly fudge.

Recipe:

50 g almonds
100 g quality vegetable margerine
200 g sugar
4 tbsp golden syrup (Lyle's Golden Syrup is good, and the one we used in Moshi)
4 tbsp spelt flour
1 tbsp un-sweetened cocoa powder (can be swapped for the seeds of ½ vanilla pod)


Peel and chop the almonds and combine in a small saucepan with margerine, sugar, syrup, flour and cocoa powder.
Melt over medium heat, then boil for 4 -5 minutes.
Pour into a pan lined with baking parchment and let cool completely.
Cut into small squares - this fudge is sweet!
Place in a tin with tight fitting lid, with waxed paper between the layers, and keep in a cool, dry place.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar