fredag den 12. december 2008

En nem kage til en kold dag

En af de kager jeg kan huske, fra da jeg var lille, er ølkage.

Tea & Cake

Navnet er lidt misvisende - man ved ikke helt om det er ét eller andet drukrelateret slang, eller en form for underligt øllet bagværk. I virkeligheden er det en krydderkage med den enkleste opskrift man kan tænke sig, hvilket nok også er grunden til at den var så brugt i småbarnsfamilien.

Opskrift:

½ kg speltmel (evt. hvedemel for dem der tåler)
½ kg farin
2 tsk allehånde
2 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg
1 hvidtøl


Sigt de tørre ingredienser sammen i en skål.
Rør æg og øl i.
Hæld dejen i to smurte brødforme og bag ved 150° i 75 minutter.

Tea & Cake

Ved servering skæres kagen i skiver, som smøres med et tykt lag smør - vegetabilsk eller animalsk, alt som man tåler det.

Velbekomme!



The English Corner

Ølkage is probably the simplest spice-cake in the world.

Recipe:

½ kg flour
½ kg muscovado sugar
2 tsp allspice
2 tsp cinnamon
2 tsp natron
1 egg
1 light beer


Heat oven to 150° C
Mix the dry ingredients in a bowl. Add the egg and the light beer and mix well.
Pour into two well greased bread tins and bake for 75 minutes.
Let the cakes cool on a rack.
Serve cut into slices, with a thick layer of fresh butter.

Tea & Cake

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar